Există în România un loc care te cucerește de cum îi treci pragul.  Aici, oamenii par că au aflat secretul timpului. Anul e templul în care fiecare anotimp strivește în gene culori și ființe cu o mare încărcătură emoțională ce lasă în urmă bucurii, povești și amintiri tăcute.

             Bucovina, pentru că de acest tărâm e vorba, are în inima ei o comună de o frumusețe princiară numită Iaslovăț. Iar Școala Gimnazială Nr. 2, e inima ei. Suflete curate, de o puritate cum numai aici poți găsi, fac cei dintâi pași ai cunoașterii într-o arhictectură a vieții construită pe temelia tradițiilor strămoșești și a credinței profunde în valori perene.

                   

             Într-un climat suav – susținut de doamna director Luminița Cotoară și realizat de un corp didactic ale cărui concepții și viziuni sunt europene, cu predilecție – tinerele mlădițe ale comunității își configurează aspirațiile cu acea seriozitate specifică Țării Fagilor devenind, în timp, repere ale unei societăți cu înaltă probitate morală.

            În paginile pe care le vei răsfoi, din acest site, vei găsi o mică parte din frumoasa lume a școlii ocrotită de domnul primar Ioan Cotoară, așadar, din nou, îți urăm: „Bine ai venit!” cu speranța că, mai devreme sau mai târziu, ne vei deveni prieten.